War Thunder background
Q&A with developers
Attention! This news was published on the old version of the website. There may be some problems with news display in specific browser versions.


Dear Players!

We present to you a set of Questions & Answers gathered from the War Thunder community on the social media network and forums. Answers are provided by Game Designers Vyacheslav (BVV_d) Bulannikov and Konstantin (White_W0lf) Klimenko.

Happy reading!


1. Will you release a list of vehicles that are planned to be added in the game?

 Answer: "We cannot always be 100% sure that we can say about all the planned vehicles that’s why we make devblogs when we are certain that a vehicle will be introduced."

2. Do you plan to add “armour value” for such modules as transmission, engine, radiator? Do you plan armour fatigue effect?

 Answer: "Probably. And we are already testing the “fatigue” effect."

3. As for the British tree - will there be only original tanks or we will also see U.S. vehicles used by the British?

 Answer: "Most likely at the “starting” level of the tree there will be mostly original British designs."

4. When will radiator damage actually affect anything? It should because of engine overheating.

 Answer: "We have a plan for a more detailed engine model, once it is implemented for aircraft we will probably implement it for tanks as well and radiator damage will affect engine overheating."

5. When can we expect a winter location for the allies, perhaps Ardennes?

 Answer: "We already have an approved list of locations for the next 2-3 updates. Ardennes will most likely come the next year."

6. Will you make realistic craters for bombs and rockets?

 Answer: "Yes. The same way as current ground is terramorphing."

7. When can we expect that bomb craters will be switched off. People are scared by pits appearing under their tanks.

 Answer: "We will fix it in one of the future updates. Visually it will be displayed as a not so deep crater for tanks and for aircraft it will look deeper. It should look very nice."

8. The Berlin map has too much haze compared to the other locations, is this a bug?

 Answer: "No. In the Berlin location you see smoke from a burning city."

9. Do you plan soviet tanks after the T-54?

 Answer: "The Т-62 is possible, T-55 will be implemented for sure. Perhaps some other prototype from this era. there were some really interesting vehicles."

10. Do you plan to reflect explosives in the shell info card?

 Answer: "Yes, the amount and type of the explosives will be displayed on the info card and depending on this some corrections to the shell’s damage may be implemented if something is not fully correct at the moment. The explosive damage will also be calculated not manually but based on the formula depending on the type of explosives and its mass. This will decrease possible mistakes in the data and thus the whole system will be more fair and clear."


The War Thunder Team

Read more:
MPK Pr.11451: Shallow Water Domination
  • 18 June 2024
Seek & Destroy: Improvements & Refinements
  • 14 June 2024
Vextra 105: Close Fire Support!
  • 13 June 2024
CV9035DK: The Nordic Gunslinger
  • 13 June 2024