War Thunder background
Weekend z twórcami 12.09
Uwaga! Artykuł został opublikowany na starszej wersji strony. Mogą wystąpić problemy z wyświetlaniem na niektórych przeglądarkach.

Drodzy Gracze,

Zapraszamy do lektury kolejnej odsłony rozmów z naszymi programistami oraz grafikami w której przygotowaliśmy odpowiedzi na interesujące Was tematy. Propozycje nurtujących Was pytań, możecie składać w tym dziale. 

Tym razem na Wasze pytania odpowiadać będą Wiaczesław Bułannikow (BVV_d) oraz Konstantin Klimenko (White_W0lf).


 

1. Czy dodacie pociski z rdzeniem wolframowym dla T-62, czy dostępne będą jedynie pociski o stalowej konstrukcji?  

 Odpowiedź: Dla T-62 (jeśli kiedykolwiek trafi do gry) stalowe pociski z twardym rdzeniem będą wystarczające, oczywiście obok pocisków kumulacyjnych.

2. Czy w najbliższej przyszłości uświadczymy Leoparda 1А1 (nie A1A1) albo Kanonenjagdpanzera? Obecnie Niemcy mają tylko jeden czołg z okresu zimnej wojny w V erze.

 Odpowiedź: Przynajmniej jeden z nich będzie wkrótce dodany, bacznie obserwujcie Blog Deweloperski.

3. Czy kiedykolwiek zobaczymy lufy z fizycznym modelem kolizji w BR i BS?

 Odpowiedź: To mało prawdopodobne. Taki model kolizji wprowadzi więcej złych następstw niż dobrych. Pod uwagę należałoby brać moc napędu wieży, wytrzymałość lufy i przeszkody oraz prędkość i kierunek przy kontakcie. To nie jest wymagające zadanie dla gry, ale wtedy każdy nieopatrzny ruch mógłby skończyć się uszkodzeniem lufy, co już teraz, bez fizycznego modelu kolizji luf, jest dla gracza złą wiadomością.

4. Kiedy otrzymamy działające dalmierze?

 Odpowiedź: Pracujemy nad taką funkcją i pewnie zaimplementujemy ją w wersji 1.53. Będzie działać we wszystkich czołgach — po prostu po wciśnięciu przycisku pojawi się informacja o odległości. Czołgi z dalmierzami otrzymają jednak wynik obarczony mniejszym błędem.

5.Ile czasu zajmuje wprowadzenie do gry nowego pojazdu?

 Odpowiedź: To zależy od umiejętności naszych grafików 3D i złożoności modelu. Najdłużej trwało to 7 miesięcy, a najkrócej około dwóch.

6. Może zwiększycie czas nieśmiertelności po odrodzeniu? To naprawdę dezorientujące, gdy po odrodzeniu otaczają mnie wrogie czołgi. Co planujecie na to poradzić?

 Odpowiedź: Zwiększenie czasu nieśmiertelności raczej wiele nie pomoże, ale rozważamy możliwości poprawy tej sytuacji.

7. Dodacie jakieś białoruskie mapy?

 Odpowiedź: Tak, mamy to w planach.

8.  Dodacie mapy Stalingrad i Obrona Moskwy?

 Odpowiedź: Chodzi o mapy czołgowe? Tak, jak najbardziej.

9. Wprowadzicie lokacje koreańskie albo z okresu wojny między ZSRR a Japonią w 1945 roku?

 Odpowiedź: Jeśli chodzi o Koreę, to dopiero po skończeniu map drugowojennych, podobnie w przypadku konfliktu ZSRR i Japonii, ale tam właściwie nie było dużych bitew czołgowych.

10. Pytanie o możliwości niszczenia otoczenia. Czy będzie można przebić się przez budynek, jeśli moc pojazdu i jego masa będą wystarczające? Na przykład Mausem.

 Odpowiedź: Nie, budynek zawaliłby się na Mausa i pewnie pogrzebał go pod gruzami. Czołgiści nie przejeżdżają przez budynki, bo mogliby wtedy utknąć.

 

 


Zespół War Thunder

Czytaj więcej:
Oglądaj Air Superiority 2024 i odbieraj wyjątkowe nagrody z Twitch Drops!
  • 10 maja 2024
XM800T: Odważna zręczność
  • 24 maja 2024
FOX-3: Pociski z samonaprowadzaniem aktywnym
  • 24 maja 2024
Wedle Harmonogramu: Oddzielne Klasyfikacje Bitewne dla różnych trybów + Więcej informacji
  • 22 maja 2024