War Thunder background
Weekend z twórcami 04.09
Uwaga! Artykuł został opublikowany na starszej wersji strony. Mogą wystąpić problemy z wyświetlaniem na niektórych przeglądarkach.

Drodzy Gracze,

Zapraszamy do lektury kolejnej odsłony rozmów z naszymi programistami oraz grafikami w której przygotowaliśmy odpowiedzi na interesujące Was tematy. Propozycje nurtujących Was pytań, możecie składać w tym dziale. 

Tym razem na Wasze pytania odpowiadać będą Wiaczesław Bułannikow (BVV_d) oraz Konstantin Klimenko (White_W0lf).


1. Czy zamierzacie udostępnić listę wszystkich pojazdów, które planujecie wprowadzić do gry?  

 Odpowiedź: Nie zawsze jesteśmy w 100% pewni, dlatego nie zdradzamy wszystkiego na raz. Zamiast tego umieszczamy wpisy w blogu deweloperskim, kiedy jesteśmy zdecydowani, że wprowadzimy wybraną maszynę.

2. Czy planujecie dodać parametr grubości pancerza do takich modułów jak przekładnia, silnik czy chłodnica? Wprowadzicie efekt „zmęczenia” pancerza?

 Odpowiedź: Przypuszczalnie tak. Mamy zamiar wprowadzić efekt „zmęczenia” pancerza.

3. Czy w drzewku brytyjskich pojazdów znajdą się tylko pojazdy brytyjskie, czy także amerykańskie używane przez Brytyjczyków?

 Odpowiedź: Najprawdopodobniej na początku znajdą się tam przede wszystkim konstrukcje brytyjskie.

4. Kiedy uszkodzenie chłodnicy będzie miało wpływ na cokolwiek? Defekt powinien spowodować przegrzewanie silnika.

 Odpowiedź: Zamierzamy wprowadzić bardziej zaawansowany model silnika. Po zaimplementowaniu go do samolotów pewnie umieścimy go także w czołgach, a wtedy uszkodzenia chłodnicy będą miały wpływ na przegrzewanie się silnika.

5. Kiedy możemy oczekiwać pojawienia się zimowej lokacji dla aliantów? A nuż będą to Ardeny?

 Odpowiedź: Mamy już zatwierdzoną listę nowych lokacji na najbliższe 2-3 aktualizacje. Ardeny najpewniej pojawią się w przyszłym roku.

6. Zrobicie realistyczne kratery po uderzeniu bomb i rakiet?

 Odpowiedź: Tak, w taki sam sposób, jak obecne już w grze odkształcenia terenu.

7. Kiedy możemy się spodziewać wyłączenia kraterów po bombach? Ludzie boją się lejów pojawiających się pod ich czołgami.

 Odpowiedź: Naprawimy to w jednej z nadchodzących aktualizacji. Kratery będą wydawały się płytsze dla czołgów i głębsze dla samolotów, co powinno prezentować się bardzo ładnie.

8. Mapa Berlina jest zbyt zamglona w porównaniu z innymi lokacjami, czy to błąd?

 Odpowiedź: Nie, w Berlinie odwzorowaliśmy dym z płonącego miasta.

9. Planujecie wprowadzić kolejne radzieckie czołgi po T-54?

 Odpowiedź: Niewykluczone, że dodamy Т-62, a T-55 na pewno trafi do gry. Być może zaimplementujemy także jakiś prototyp z tego okresu, wtedy powstawały naprawdę interesujące maszyny.

10. Zamierzacie dodać informację o materiale wybuchowym do okienka danych pocisku?

 Odpowiedź: Tak, ilość i typ ładunku wybuchowego będą pokazane na karcie danych pocisku. W zależności od nich mogą zostać skorygowane uszkodzenia powodowane przez pociski, jeśli w obecnym stadium coś nie jest do końca poprawne. Uszkodzenia powodowane przez eksplozję nie będą ustawiane ręcznie, a wyliczane na podstawie wzoru w zależności od rodzaju materiału wybuchowego i jego masy. To zredukuje możliwe pomyłki w danych, a cały system będzie uczciwszy i bardziej przejrzysty.


Zespół War Thunder

Czytaj więcej:
Oglądaj Air Superiority 2024 i odbieraj wyjątkowe nagrody z Twitch Drops!
  • 10 maja 2024
XM800T: Odważna zręczność
  • 24 maja 2024
FOX-3: Pociski z samonaprowadzaniem aktywnym
  • 24 maja 2024
Wedle Harmonogramu: Oddzielne Klasyfikacje Bitewne dla różnych trybów + Więcej informacji
  • 22 maja 2024