War Thunder background
T92 - wraz z odpowiedziami deweloperów
Uwaga! Artykuł został opublikowany na starszej wersji strony. Mogą wystąpić problemy z wyświetlaniem na niektórych przeglądarkach.


Wiaczesław "BVV_d" Bułannikow, Game Designer (projektant gry) 

Do tej pory amerykańskie drzewko czołgów lekkich kończyło się na IV erze czołgiem M41A1. Zdecydowaliśmy się na wprowadzenie nowego czołgu V ery na końcu tej gałęzi rozwoju. Obecność mobilnego czołgu w wysokopoziomowych bitwach doda rozgrywce dużo różnorodności, gdyż do tej pory żadna z armii nie miała pojazdu tego typu w V erze.



Czołg reprezentuje harmonijną kombinację niezwykłych decyzji projektowych, które pozwoliły konstruktorom na redukcję masy czołgu i jego wymiarów tak bardzo, jak to tylko możliwe. Nawet na pierwszy rzut oka pojazd ten znacznie różni się od swoich poprzedników: wieżę przesunięto do tyłu, a silnik do przodu, natomiast załoga umieszczona została za silnikiem. Zwiększyło to znacznie przeżywalność załogi czołgu. Ponadto pojazd ten ma niski profil i przyzwoitą mobilność


 

Zadaj Pytanie Deweloperom

1. Jakich typów amunicji i wartości penetracji możemy się spodziewać?

 Odpowiedź: Kilku typów amunicji przeciwpancernej z twardym rdzeniem i pocisków kumulacyjnych stabilizowanych brzechwowo. Te ostatnie będą mogły przebić 200 mm pancerza.

2. Czy działo kalibru 76 mm wystarczy do walki z innymi czołgami V ery?

 Odpowiedź: Po pierwsze, pociski kumulacyjne stabilizowane brzechwowo mają zdolność penetracji 200 mm, a działo ma dużą szybkostrzelność. Po dodaniu do tego dobrej manewrowości czołgu otrzymujemy naprawdę groźną broń w rękach wprawnego gracza. Po drugie, to wczesny czołg V ery, dlatego będzie często spotykał także czołgi z IV ery.

3. Czy będzie wyposażony w automat ładowania? Jaką szybkostrzelność rozwinie?

 Odpowiedź: W tym pojeździe nie było w pełni zautomatyzowanego systemu ładowania. Miał jednak system półautomatyczny, który pozwalał ładować pociski bardzo szybko. T92 będzie mógł oddać 12-13 strzałów na minutę.

4. Czy silnik będzie prawidłowo absorbował pociski i odłamki?

 Odpowiedź: Tak jest już teraz. Przykładowo, silnik nie może być przebity jedynie przez odłamki pocisku.

5. Czy po T92 będą kolejne czołgi lekkie?

 Odpowiedź: Tak, będzie ich więcej.

6. A będzie więcej „nietypowych” czołgów?

 Odpowiedź: No pewnie!

7. „Cześć, oto pytanie, które każdy chce zadać. Czy do War Thundera trafią powojenne (i zimnowojenne) czołgi innych nacji? Czy dodane będą (przeważnie) słabo opancerzone niszczyciele czołgów z okresu po II Wojnie Światowej i zimnej wojny? Jeśli obie odpowiedzi są twierdzące, to jakie to będą pojazdy? Dziękuję za Waszą ciężką pracę. ^^”

 Odpowiedź: Tak, planujemy inne pojazdy z tego okresu, w tym niszczyciele czołgów. Na przykład M56 Scorpion.

8. Wprowadzicie czołg M551 Sheridan?

 Odpowiedź: Nie możemy odpowiedzieć, bo jeszcze nie podjęliśmy decyzji, przepraszamy.

 


Zespół War Thunder

Czytaj więcej:
Skrzynka z narzędziami!
  • 8 kwietnia 2024
Mad Thunder: Gniew i Grabież!
  • 1 kwietnia 2024
Recenzja maszyny: T14 i jego oznaczenie!
  • 15 kwietnia 2024
Strzelnica - odcinek 402
  • 15 kwietnia 2024